Tüketicilerimizin tüm bu algı ya-

nılmalarından 

etkilenmemeleri 

mümkün değildir. Ülkemizde en 

ucuz hayvansal protein kaynağı 

olan piliç etinin tüketilmemesine 

yönelik bu talihsiz algı yanılmala-

rı sağlıklı bireylerin yetişmesin-

de önemli bir engeldir. Bu konuda 

tüketicilerimizin medyatik bilgi-

lere değil, Gıda Tarım ve Hayvan-

cılık Bakanlığı’nın ilgili birimlerin-

den sağlanan bilgilere güvenme-

leri son derece önemlidir. Tüke-

ticilerimizin piliç eti satın alırken 

ambalajlı-markalı ürünleri tercih 

etmeleri, ambalaj üzerindeki bilgi-

leri kontrol etmeleri, sağlıklı ürün 

tükettiklerinin en önemli işareti-

dir

3

. Tüketicilerimiz, Sağlıklı Tavuk 

Bilgi Platformu Resmi Web Sayfa-

sını

4

 ziyaret ettikleri takdirde, ta-

vuk eti tüketimi ile ilgili tüm endi-

şelerini giderecekleri soru ve ce-

vaplara ulaşabilirler. 

1

Yem Magazin Dergisi, Kanatlı Sektörü Toplantı Notları, 71:13.

2

Zuidhof, M.J., B. L. Schneider, V. L. Carney, D. R. Korver ve F. E. Robinson, 2014. Growth, 

efficiency, and yield of commercial broilers from 1957, 1978 ve 2005. Poultry Science 

93: 1–13.

3

Kutlu, H.R., 2004. Hayvansal Gıdalara Neden Bu Kadar Acımasızca Saldırılıyor? Tavuk Eti 

Gerçekten Suçlu Mu? Bu Haksızlık Neden? (http://zootekni.org.tr/upload/File/Tavuk-

hormon2.pdf).

4

Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu Resmi Web Sayfasını (http://www.sagliklitavuk.org).

Kaynaklar

AHİ

EVRAN

AKTÜEL 

27