Tüketicilerimizin tüm bu algı ya-
nılmalarından
etkilenmemeleri
mümkün değildir. Ülkemizde en
ucuz hayvansal protein kaynağı
olan piliç etinin tüketilmemesine
yönelik bu talihsiz algı yanılmala-
rı sağlıklı bireylerin yetişmesin-
de önemli bir engeldir. Bu konuda
tüketicilerimizin medyatik bilgi-
lere değil, Gıda Tarım ve Hayvan-
cılık Bakanlığı’nın ilgili birimlerin-
den sağlanan bilgilere güvenme-
leri son derece önemlidir. Tüke-
ticilerimizin piliç eti satın alırken
ambalajlı-markalı ürünleri tercih
etmeleri, ambalaj üzerindeki bilgi-
leri kontrol etmeleri, sağlıklı ürün
tükettiklerinin en önemli işareti-
dir
3
. Tüketicilerimiz, Sağlıklı Tavuk
Bilgi Platformu Resmi Web Sayfa-
sını
4
ziyaret ettikleri takdirde, ta-
vuk eti tüketimi ile ilgili tüm endi-
şelerini giderecekleri soru ve ce-
vaplara ulaşabilirler.
1
Yem Magazin Dergisi, Kanatlı Sektörü Toplantı Notları, 71:13.
2
Zuidhof, M.J., B. L. Schneider, V. L. Carney, D. R. Korver ve F. E. Robinson, 2014. Growth,
efficiency, and yield of commercial broilers from 1957, 1978 ve 2005. Poultry Science
93: 1–13.
3
Kutlu, H.R., 2004. Hayvansal Gıdalara Neden Bu Kadar Acımasızca Saldırılıyor? Tavuk Eti
Gerçekten Suçlu Mu? Bu Haksızlık Neden? (http://zootekni.org.tr/upload/File/Tavuk-
hormon2.pdf).
4
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu Resmi Web Sayfasını (http://www.sagliklitavuk.org).
Kaynaklar
AHİ
EVRAN
AKTÜEL
27